Monday, January 31, 2011

Memori Terindah.

29 januari, the best memory that i save inside and deep in my mind. yaerhh..akhirnya jumpe jugak Nashrin zafri face to face. well.. his handsome, cute.. love to smile to all his fan..his voice so awesome! swear! hehe. from my sight his so perfect to be a singer.

oke cukp la bspeaking. hehe.. waaa! akhirnya da jumpe Nashrin! well..dekat2 too.. hehe.. tp sygnye xdapat dok btol2 depan stage! sbb nye sy juz hang out at A&W. mase sampai, artis2 xsampai ag. so kitaowg lepak la kat luar. tgok ada plak kete skuad ERA. so snap this pic.
artis xsampai lg. posing ngan Kete Era da la.

da too masuk kt dlm. sampai2 pentas kosong lagi. tgok!

artis xsampai2 ag..tp da ada owg usya dari atas! korang xpenat ke tgu??

oke kat stage pon da start penoh.

 waa..xsangka plak Nashrin lalu btol2 kat tepi..eh..skali pandang, btol ke ni nashrin..lagi sekali lalu, eh2! nashrin! laa..terlepas.. dye kene wat performance la.. ehmm.. so dapat dgar sore dye dari A&W jerk.. tp seriously, his voice so nice!

sori. pic ni agk blur n jaoh.

chaya yg tlampau. Nashrin
oke. nampak cket je. so sad!:(

oke.. dye da selesai wat performance. cane lak nak mintak ambik gambar nie. eh aku tgok bro dua org too releks jerk minx ambik gambar. oke. sal tebalkan muka kau. nie mungkin first n last time kau tgok dye. aduhh..xleh..segan laa.. oke xpe la..kalo xdapat snap pic ngan dye pon, da tgok dye face to face. alaa..cane lak nak update lam blog nti kalo xda pic dye. hah! yes! dye da kuar. eh dye tgah jawab fon. nak g kacau ke. ah! xpeduli. pegi gak tebalkan muka. so sy wat isyarat nak take a pic with him. he smile n show me the sign to wait a moment. oh no! ramai pula yg dtg serbu! xpe2. yg penting aku ambik dlu! yeeaaa!! so dapat la snap pic nie!

tadaa! i got snap this pic! excited! so mke nmpak cyes.

hah! dapat da snap pic with Nashrin! so i decide nak pegi jalan2 dalam taiping sentral while wait 4 my family. ehh..i saw someone! Nashrin again! so i snap this pic!

so sweet la his smiling!

so dua kali la snap pic ngan dye. bpuas hati! dye pon xsombong n agak peramah. walupun xdapat sembang ngan dye sgt. just sempat say "thank You". tp mang sy bpuas ati. xlupe pada my hubby yg sgup teman sy ke sana! lepas too kitowg decide nak lepak dekat luar balik. haha! dapt la tgok sume artis balek.

Fiq mentor pon ada.


diowg packing brg.
oke. diowg da gerak. bye2!

so akhirnya impian nak jumpe artis yg paling sy minat tmakbul! bpuas ati sgt dgn ape yg sy dapat! tata. hoping Nashrin leh perform dekat taiping or ipoh next time! i'll be first!

Continue Reading...

Tuesday, January 25, 2011

gilosh punya.

aduhhh gilak btoi ustazah td. mulut dye waaa bleh tahan laaaa.. huhu. kesian dooh group yg kene present td. mang aku nampak muka member aku yg bnama ira hot gila kat ustazah too. Panas! tbakar! ye ar kawan da wat penat2 kot presentation pakai laptop. xsangka plak ustazah too yg mgantikan ustazah kitaowg yg baek ati. diowg pon lupa nak inform awal2 nak LCD. kesian. naseb la group aku dah lepas. kalo x, hangus aku kat depan too. tgah2 dok syok posing kat depan, dummmm! ustazah too muncul. spoil my day btoi. da ar pgl nama aku pon sempat ag jeling aku. aduhh. ustazah tolongla ubah perangai anda yg suke sgt nak marah2 org. tp yg penting aku cukup suka kalo ustazah too bg penerangan. jelas. tp masalh negaranye, suke sgt bg ayt haram. try la jadik macam ustazah asal kitaowg... hoping.......=P

tp sebelum too sempat ag ar aku posing sebelum kemunculan usatazah tsebut.

tgok. siap bleh lentok ag.

tgok. semangat nk g poli sampaikn posing cani.
Continue Reading...

Sunday, January 23, 2011

SPP although just certificate level, but we are the best!

Skang nak cite pasal Budak2 sekelas yg sentiasa dipinggirkan di Politeknik ni..alasan nye kami hanya taraf sijil. hei! kitaorang the best kelas taw! unite je! hehe..am i right???hehe. oke cnie owg nak tulis pasal 1st impression owg kat korang. Korang pon mesti ada 1st impression pasal  owg ann......
............

1stly my bf. 1st impression : camnie eh perangai dye ble 1 kelas.


Mira : Waw! garang je muke!


azie : eh2! dye gelak xnampak mata!

Zul : wey, tolongla jgan menyampuk lect cakap.

Syahmi : eii..comellnye dye nie.

Asmira : Cutenye muke dye. Sweet dye senyum..

Nira : Eh, Melatah rupanye. 1 geng!

 ira : Cantik. Bakal modelling.


ecah : Amboii, banyak cakap!  


zwa : eh, mcm chinese look.  

anis: Waw xsangka lg tua dari aku!

Lia : Pendiam kot. <rupa2nye>


Fira : Wah, cantik mesti ramai pemint.

Saddam, Zaid, Arep,Angah : Korang nie bisingla. <tp lame2 too oo baek rupanye>


Addition 1st impression pasal angah : Mcm fahrin Ahmad la!


Pui Ling n Chow yee : eh, comey nye diowg.

meena : owh, agak pemalu jgak.


Jiha : ala..senyap nye..cane nak sembang.


Qis : waw! klon yuna!


Leen : eh nie amoi ke melayu. <mase too xpakai tudung lg>


Mas : eh,macam sombong je.


Zati : xberani la nak tgor.

Faseha : waw! cantik!


Aida : Kenapa dye gelak pelik cket <hehe. jgn marah>


Nurul : Eh, minah nie nak dekat2 plak ngan bf aku!<dlu la. skang??>


Una : hehe. semangat btol bcakap.


Eric : eh, nama macam Eric yg deko bsama Eric too.


Leong : Waw! tinggi!


Lee : ei! bising la!

Yeop : Oh, ngatkan nama Melayu. heheh.


Pidin : asal dye garang?


Susan : Miss Indian. cantik.


Priya : oke je.


Vincci : Comel. tp suka tdo.

Ika : Ada keturunan diraja ke dye nie.


Iela : Adduuy..nie pon jenis diam je niee..


Mar : Wah2. alim bdaknye. sampai aku kene drop waktu present <eh, sori>=P


Syed a.k.a YB : Eh2, macam ahli politik plak yerk.


Faez : Ow. ada 1 tabiat pelik. hehe.

oke. t'tgl ag sowang : Zhi hou<btul ke eja> : Aip! tdo je keje??hehe.

ada lagi ke yg t'tgal???jap2 kira balek. 1..2..3.. dah! xtaw sape yg t'tgal. sape2 yg ase diri dye t'tgal, plizz post on my wall that your name is missing. Sori yarh. memory 2 gb jerk. oke. beb jgn marah yea. just nak bg taw 1 st impression bg korang sume pada pandangan owg nie. tp now my impression bg korang sume adalah : Woiiii!! korang sume adalah yg tbaekkkkk! TipTOPPPPP! cyesly.

see! happening je kitaowg ann. memory of polybriged.

kenangan dgan korang. muahx!

haha. *nie mase bbq kat chepo. awesome memory!

Note * sori ye korang. xde pic bnyak sgt. harap korang njoy. tq 4 reading. Don't dispute my writing please. hehe.
Continue Reading...

Wednesday, January 19, 2011

Cuba la.

Contoh:


12 April 1974

12 + 4 + 1974 = 1990


1 + 9 + 9 + 0 = 19

1 + 9 = 10


1 + 0 = 1 (Jadi nombor lahirnya ialah 1)




Keterangan nombor lahir




1. Ketulenan




- Hadir dengan idea baru.

- Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri.


- Golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi.

- Mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasannya adalah pemimpin atau boss.


- Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka.




Perkara yang perlu dipelajari: Idea dan pendapat yang lain mungkin baik atau lebih baik. Berfikirlah secara terbuka.




Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 1: Abe, Tom Hanks, Robert Redford, Hulk Hogan, Coral Burnett, Wynona Judd, Nancy Reagan, Requel Welach




2. Pendamai




- Dilahirkan sebagai diplomat.

- Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri.


- Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati.

- Mereka tidak suka bersendirian.


-Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup; tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi.

- Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu, mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.




Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 2: President Bill Clinton, Madonna, Whoppi Goldberg, Thomas Edison,Wolfgang Amadeus Mozart.




3. Ceria




- Mereka sangat kreatif, sosial, mesra, romantik dan mudah dibawa berunding.


- Mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya.

- Mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapainya.


- Mereka sangat popular dan idealistik.

- Golongan ini perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.




Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 3: Alan Alda, Ann Landers, Bill Cosby, Melanie Griffith, Salvador Dali, Jody Foster




4. Konservatif




- Golongan ini sangat peka dan tradisional.


- Mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin.

- Mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya mereka lakukan.


- Mereka suka bekerja keras dan sangguh melakukan sesuatu kerja secara sendirian.

- Mereka mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar.


- Mereka berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil.

- Mereka harus belajar untuk lebih feksibel dan bersikap lebih baik terhadap diri sendiri.




Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 4: Neil Diamond, Margaret Thatcher, Arnorld Schwarzenegger, Tina Turner, Paul Hogan




5. Perintis




- Mereka adalah perintis.


- Secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat (enthusiasm).

- Mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat.


- Dunia ini adalah sekolah mereka, mereka memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasi yang ditempuhi.

- Persoalan yang bermain difikiran mereka tidak pernah terhenti.


- Golongan ini dinasihatkan untuk melihat sesuatu dengan teliti dan mendapat semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sesuatu kesimpulan.




Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 5: Abraham Lincoln, Chorlotte Bronte, Jessica Walter, Vincent Van Goh, Bette Midler, Helen Kellar dan Mark Hamil.




6. Romantik




- Golongan ini adalah idealistik dan memerlukan sesuatu sebab untuk berasa gembira.

- Hubungan kekeluarga yang kuat adalah penting buat mereka.


- Perasaan mereka mempengaruhi keputusan mereka.

- Mereka sangat suka untuk membantu dan menjaga seseorang.


- Mereka sangat setia dan boleh menjadi guru yang terbaik.

- Mereka suka seni musik.


- Mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin persahabatan secara serius.

- Golongan ini harus belajar apakah yang boleh diubah dan apakah yang tidak boleh diubahnya.




Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 6: Albert Einstein, Jane Saymour, John Denver, Merly Streep, Christopher Columbus, Goldie Hawn




7. Intelektual




-Golongan ini adalah Pencari. Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi, dan mereka sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah. -


Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka.

- Mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka tetapi mereka tidak suka dipersoalkan.


- Mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian.

- Mereka gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara.


- Mereka sangat suka berahsia.

- Golongan ini hidup dalam dunia mereka tersendiri dan mereka perlu belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.




Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 7: William Shakespeare, Lucille Ball, Micheal Jackson, Joan Baez, Princess Diana




8. Penyelesaian




- Golongan ini adalah penyelesaian masalah.


- Mereka adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas.

- Mereka selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik.


- Mereka sangat suka mengendalikan manusia. Mereka melihat manusia secara objektif.

- Mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri bahawa mereka adalah ketua.


- Golongan ini perlu belajar untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain.




Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 8: Edgar Cayce, Barbra Streisand, George Harrison,Jane Fonda, Pablo Picasso, Aretha Franklin, Nostrodamus.




9. Pelakon

- Golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain.


- Mereka sangat penyayang dan pemurah.

- Dengan daya tarikan yang ada, mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada mereka.


- Mereka mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling mereka untuk memahami mereka.

- Mereka umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran.


- Mereka mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood).

- Untuk berjaya golongan ini perlu membina landasan kasih sayang.




Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 9: Albert Schweitzer, Shirley MacLaine, Harrison Ford, Gloria Steinem, Jimmy Carter, Elvis Presley.




p/s;*Untuk bacaan sahaja*
Continue Reading...

Tuesday, January 18, 2011

Kan aku Dah kata

Ari nie nk guna panggilan org pulak. org nak citekan pasal insiden yg btul2 berlaku kat diri org. macam ni cite dye..zaman skolah dlu org ada mber yg baek sgt ngan org. tp dye nie garang mengalahkan singa kat utan. garang sgt2. siyes sape yg xkenal dye, mang org xkan berani nak tegur pon. org mang mase zaman skola nie mang da start bcintun <gatal la org nie>. la bkan bcintun ngan org laen pon, ngan my only n one hubby la. tapi bile org ngan hubby gado, org suke ngadu kat mber org nie. dye pun mula cakap "tu la hg gatal sgt nak bkapel. tgok macam ak nie xda pon nak kapel2 time skola". sbb tu org suke cakap kat dye yg "jgn ckap kat ak je. clap ari blan unk kawin dlu" tp siyesly niat org nak gurau2 je. xda la org nak terasa ke ape ke. so nak dijadikan cite, pada 26/12/2010 terlakarlah sejarah kawan org nie. dye da selamat diijabkabulkan dengan suaminya. utk pengetahuan semua, dye nie still study sama macam org. nak taw x apa yg org bisik kat dye "tgok..kan ak da kata, unk yg akan kawin dlu" dye hanya mampu tsenyum. org  harap sgat2 dye akan bahagia dgan suaminya. sbb bg org dye nie adalah sahabat terbaik yg pernah sy jumpa. nie sy sertakan gambar pkahwinan dye


nie la mber org. smoga dye bahagia bsama suami tsayng.

oke. itu je untuk kali nie. akhir skali nak cakap jgn kite cakap sgt kat mber2. takot kot2 bnda tu jadi kat kite. macam mber org nie nasib la pkara baek. so kalo ada pkara buruk pasal mber2 kite ni, better la kalo kite wat hal sendiri.daaa..
Continue Reading...

Sunday, January 16, 2011

16/01/2011

Al- Fatihah.<baca la.>
Hari nie nenda tcinta telah pergi menghadap Ilahi. Xsempat untuk ku menjaganya disaat akhir. Ya Allah Kau tempatkan lah nenda ku dikalangan org2 yg beriman. mengalir air mataku mengingati saat2 bersama nenda tercinta. sungguh beliau adalah nenda yg paling kusayangi. kerana aku tgal dengannya sejak kecil lagi. satu permintaan yg selalu nenda katakan "blajar elok2, besar nti jadi guru"..aku pernah berjanji untuk memberinya kesenangan pabila besar.tp syg aku xsempat menunaikannya. Menitik lagi air mataku. teringat kembali semasa kecil aku. setiapkali nenda pulang dari pasar pagi, pasti nenda akan membelikan sesuatu buatku.mak pernah cakap disebabkan sepupu2 ku ramai, nenda mesti menyimpan makanan buat aku. air mata..jagnlah kau mengalir. Ku imbas pula saat2 ku menjaganya di hospital. sungguh org laen akan memikirkan penatnya jaga nenda ku. da la nak keje, pastu balik jaga sampai pg. Sumpah! aku xpernah penat. malah aku merasakan itu xmencukupi utk membalas jasa nendaku menjagaku dan keluarga. xdapat kugantikan jasa nenda menjaga bondaku yg tcinta. aku tidak penat melayan keletahnya. aku senang mendengarnya bercakap. senang melihatnya tidur dengan nyenyak. tp ak xtahan melihat penderitaan yg ditanggung nenda. kalo dlu nenda seorang yang lincah. tp sejak tlantar sakit, nenda xdapat bergerak. Ya Allah cepatnya Kau mengambil nyawa nendaku tercinta. Ku putarkan kembali hari yang sama pada hari kematiannya. Tepat pukul 7.30 Acu<pak cik> kol. menyatakan nendaku sedang sakit tenat. aku menyangkakan nenda ku sakit kembali seperti dlu. ku khabarkan kpd keluargaku. Ya Allah mengapa aku xtpikir utk pulang lebih awal menjenguk nenda. aku paling dekat. Bodohnya aku! keluargaku datang mengambil aku untuk menjenguk nenda. sebelum sampai ke Gua Tempurung, telefon bonda berdering. Ya Allah!!!! bondaku menjerit. mengalir air mata bondaku! sungguh aku xtahan melihat bonda. Air mata kenapa kau xnak mengalir saat ini. Aku rasakan air mataku kering pada waktu tu. jenuh aku menenangkan bonda tersayang. Air mata menyesal mula mengalir. sesampainya di kg, Ya Allah kenapa aku tidak diberikan peluang utk menjaganya skali lg. Nenda ku telah pergi utk selamanya. ku kucup pipinya sepuas2. sebagai tanda perpisahan terakhir. ku tenung wjahnya.. Oh cantiknya nendaku. Kelihatan berseri-seri dan bersih. Ya Allah kuatkan hatiku. Nenda sungguh andai diberi peluang, biarlah aku yang menjagamu sepanjang masa. supaya aku dapat menerima pertemuan kita yang singkat telah berakhir. Nenda akan ku simpan kenangan kita. Nenda, cucu mu ini amat merindui mu. nenda..cucu mu akan sentiasa merasa menyesal kerana tidak bertemu denganmu pada saat2 akhir. hanya selepas nafasmu terhenti,kedatanganku tidak memberi makna. Nenda damaila mu di sana. Al - Fatihah buat Nenda.

Bismi Llâhi r-rahmâni r-rahîm
Al-hamdu liLlâhi rabbi l-`âlamîn
Ar-rahmâni r-rahîm
Mâliki yawmi d-dîn
Iyyâka na`budu wa'iyyâka nasta`în
Ihdina s-sirâta l-mustaqîm
Sirâta llazîna an`amta `alayhim ghayri l-maghdhûbi `alayhim wala dh-dhâllîn.
Amin.



Continue Reading...
 

Sal Sharudin Copyright © 2009 Girlymagz is Designed by Bie Girl Vector by Ipietoon